Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ψήφος ευκαιρία...

Γράφει ο bio
Μπήκαμε στο καλοκαίρι και η διάθεση μας, θέλοντας και μη, πάει παραλία... Μακρυά από τα ντουβάρια, το "χαζοκούτι", τη μιζέρια της καθημερινότητας! Μέσα σε αυτή την χαλαρότητα έχουμε και την ψήφο. Με αποπροσανατολισμένη πλήρως κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα, με ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων-προγραμμάτων και οι πολίτες χαλαράάάάά... ασχολούνται με τα "Κασιδιάρικα", ολίγον Euro και κανένα lifestyle. Και καλά κάνουν, όλα χρειάζονται. Αλλά υπάρχει και ένα αλλά.


Την άλλη Κυριακή κρίνεται καλώς ή κακώς το μέλλον της χώρας, το μέλλον το δικό μας αν όχι και των παιδιών μας. Μια πρόχειρη εκτίμηση δείχνει αποχή στα ύψη (για πολλούς λόγους), "συμπίεση" μικρών κομμάτων και άνοδος του νέου δικομματισμού. Και του εξτρεμισμού όμως... Σαν όλα να γίνονται καλοκουρδισμένα για την πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας. Γεγονότα Κασιδιάρη, γεγονότα με Αλβανούς, pride party, αντιναζί συλλαλητήρια, μαύρες διαφημίσεις συνθέτουν ένα κλίμα "εμφυλιοπολεμικό". Κάτι πρέπει να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει λέγεται συμμετοχική Δημοκρατία. Η εφαρμογή των δημοκρατικών θεσμών είναι η μόνη μας ελπίδα. Ελπίδα να "αποτινάξουμε τα δεσμά των Δυναστών", του καλοθρεμμένου εγχώριου συστήματος των μεγαλοκαναλαρχών, υπερεργολάβων, βιομηχάνων και βεβαίως των "πουλημένων" πολιτικών μας.


Η φωνή των πολλών πρέπει να γίνει "φωνή" και στην κάλπη. Ξεκάθαρη όμως φωνή, που δε θα χωράει αμφισβήτηση, που θα απομονώνει τους κάθε λογής Εφιάλτες αυτής της δύσμοιρης χώρας. Αλλιώς φοβούμαι τα "χαστούκια της ντροπής" θα αποτελούν πταίσμα μπροστά στα μελλούμενα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι οι υγειώς σκεπτόμενοι πολίτες και να κρίνουν αντίστοιχα. Σηκωνόμαστε από τον καναπέ και κάνουμε το καθήκον μας στις εκλογές. Ευκαιρία!

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΒΟΛΩΝ